4CUT évértékelő

Az újesztendő beköszöntével arra gondoltam, hogy összefoglalom a tavalyi év eredményeit, főként azért, mert rendkívül büszkék vagyunk a teljesítményünkre. Dokumentum-és játékfilmek, tévésorozatok, reklámok, sőt hangoskönyvek is készültek a 4CUT stúdió montírozóiban a 2016-os évben. A számok tükrében: 3 nagyjátékfilm, 3 dokumentumfilm, 2 rövidfilm, egy társadalmi célú vírusvideó, két hangoskönyv, vagy rádiójáték – ki, hogy nevezi – 3 tévésorozat, egy online sorozat, és részt vettünk az SZFE egyik nemzetközi projektjében, a Doc Nomads-ban. Ezekkel párhuzamosan folyamatosan fejlesztettünk, Black Magic fényelde, ISIS háttértár, friss AVID szoftverek. Nem unatkoztunk egy percet sem, íme a részletek:

 

 

A legnagyobb kihívást a múlt évben a Hetedik alabárdos jelentette számunkra. Vékes Csaba és Dudás Balázs vígjátéka volt a 4CUT első olyan nagyjátékfilmje, amelyet a felvételtől az utómunkáig mi felügyeltünk, gyártottunk. A helyszíni adatrögzítéstől a fényelésig, a hangkeveréstől a zörejezésig minden a 4CUT stúdió gyártási kapacitását használta, sőt ennek az alkotásnak a producerei között Szentesi Zsol, a 4CUT egyik tulajdonosa is felbukkant. Most már büszkén mondhatjuk, nem csak dokumentum- és kisjátékfilmek, hanem nagyjátékfilm kivitelezésében is tapasztalatot szereztünk. A nézők idén nyáron tekinthetik meg a készterméket.

 


A következő mozi, amit kiemelnék, és amelyet – gondolom sokakkal együtt – én is nagyon várok, a Lajkó, cigány az űrben. Lengyel Balázs játékfilmje egyelőre az Origo felmérésén 220 szavazatot kapott, úgyhogy nyomjuk meg azt a gombot (szavazz itt) !!! A rendező rövidfilmjéből, a még 2015-ben készült Répából kiindulva, és az alapsztorit ismerve, várhatóan egy nagyon sikeres vígjátékot láthatunk majd, amely rendkívül szórakoztató, kifacsart humorral közelíti meg a Kelet-Európai, volt szocialista rezsimek világát. 
 
 
 

 
 
 

A Brazilok, M. KissCsaba és Rohonyi Gábor meséje szintén vígjáték kategóriában indul a leginkább várt alkotások megmérettetésén, bár itt nem a fanyar humoron, hanem a meghökkentő képi világon van a hangsúly. Igazi heroikus roma sztorit drukkolhatunk végig, az amatőr szereplők mellett olyan nagy nevek is felbukkannak, mint Dobó Kata, Gryllus Dorka, Schell Judit vagy Anger Zsolt. Szóval lesz miért megnézni ezt is.

 

Folyt.köv.