4CUT – minden egyéb…

A játékfilmek és dokumentumfilmek után jöjjön minden más, amely a 4CUT stúdió fedélzetén készült a tavalyi évben. Azaz rövidfilmek, TV sorozatok, marketingkommunikációs eszközök, hangoskönyvek, és egyéb érdekességek. Nyilván itt nem veszem számba a kópiagyártásokat, átírásokat, transzkódolásokat, digitalizálásokat, a “mindennapos melókat”, kizárólag a tartalommal is bíró produkciókra fókuszálok.

 

 

[ylwm_vimeo]159501043[/ylwm_vimeo]

 
Az előző listát folytatandó, csak hogy meglegyen a kontinuitás, a még mindig kényes migráns témát dolgozta föl rövidfilm formátumban Fabricius Gábor, Dialogue című alkotása is, a médiavisszhangból ítélve több-kevesebb sikerrel. A két párhuzamosan futó történeti szál elég a figyelem felkeltésére, a film vizualitása erős, de valahogy a végkicsengés, a nagy drámai ovuláció többek szerint hiányzik. Ítéltessék meg, én nem fogom.

 

 

[ylwm_vimeo]149763587[/ylwm_vimeo]

 

 

Viszont van még Remény! Szirmai Márton sci-fi vígjátéka zseniális, annyira jó, hogy már fáj, és alig több negyed óránál, tehát egy kicsit hosszabbra szabott ebédidőbe belefér. Tessék megnézni! Ja, és ne lepődjenek meg, sokat énekelnek benne, de szerintem ebben a zsánerben mindent lehet. A képek csodálatosak, a dialógusok isteniek, az ötlet zseniális, nem tudom van e még magasztaló szó, amivel élni lehet. Nálam ez nyert 2016-ban.

 

 

 

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/keresem-a-csaladom-7.-resz-DSsjokr7YTL8HEYs

 

 

A televíziós sorozatok listáját az RTL Klub egyik legnézettebb műsorszámával, a Keresem a családom című produkciójával kezdem, mert már a második évada készült a 4CUT gondozásában, Lilu műsorvezetésével. Hadas Krisztina és Máté Krisztina producerek VIP státuszt kaptak a fedélzeten, ami úgy tűnik, bevált, hiszen a szintén RTL Klubon sugárzott Első milliómat is hozzánk hozta a népszerű TV-s ikon.

 

 

[ylwm_vimeo]148427114[/ylwm_vimeo]

 

 

A Viasat3 csatornának egy gasztro-műsort készítettünk, az olasz kulináris barangolásokat Akadémia Itália címen vetíti a kereskedelmi műsorszolgáltató. Érdekessége a duo-lingvisztikában rejlik, hiszen a műsorvezető egyben a séf tolmácsa is, így egyszerre sajátíthatjuk el az olasz recepteket és – aki tud olyat – gyakorolhatja az olasz nyelvet.

 

http://m5tv.hu/holnaptali/videok/holnap-tali-40-epizod

 

 

Újdonság az online sorozat, amely kifejezetten a Z generációnak szóló Holnap tali!, melynek mottója: fiataloknak, fiataloktól, fiatalokról. Az MTV5 digitális médiaplatformján elérhető széria, amely túl van már a 40. epizódon, egy fiktív (Petőfi fedőnevű) gimnáziumban játszódik. A történetben van minden, ami egy szappanoperába kell: szerelem, ármánykodás, jóképű fiúk és lányok, mindenféle három- és ötszögek, multitasking, felugró chat ablakok, sms-csaták, szóval sok olyasmi, ami ennek a generációnak a sajátja.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/pg/EuropaiBizottsag/videos/?ref=page_internal

 

 

A neten terjeszthető vírusvideók népszerűek manapság, ezt felismerve az Európa Bizottság megbízott minket egy hatásos kampány audiovizuális eszközének kitalálásával és létrehozásával. Ebből született meg a Gyerekszáj munkacímet kapott produktum, amellyel magasra tettük magunknak a lécet, hiszen kisiskolásokkal forgatni eleve nem egyszerű, de még olyan társadalmi üzenetet is meg kellett fogalmaznunk általuk, amelyet az EU szkeptikus magyar társadalom megért és elfogad: addig, amíg ez lehetséges, használd ki az Unió pénzügyi forrásait, jó projektekkel pályázz és nyerj támogatást.

 

 

 

 

És ha már fiatalokról, online platformról, digitalizációról valamint az EU-ról is szó esett, számomra és a 4CUT stúdió számára is fontos elhivatottság az oktatásban való szerepvállalás, ezért az SZFE Erasmus projektjének keretében részt vállaltunk a Doc Nomads projektben, amely elsősorban a mobileszközökkel készített filmek területén feszegeti a határokat. Ez az innováció egyben motiváció, azt gondolom, ebből nem csak a hozzánk látogató külföldi és magyar diákok kaphattak ihletet, de mi is tanulhattunk tőlük, miközben tudástárunkból sokat merítettek ők is.

 

 

A végére hagytam, de semmiképp nem utolsó sorban említendő a 4CUT fedélzeten készített „csak hangzó” alkotásokat, amelyek modern neve hangoskönyv. Régebben ezeket, mivel a sugárzásuk a rádióban történt, rádiójátéknak nevezték. Ilyen volt a 2016-os évben gyártott Látó mese a Városi Jógitól, illetve a nemrég befejezett és nyilvánosan elérhetővé vált Kocsma a Holdon. Hallgassátok!

 

Vége, The End, Fin…