IDFA, 4cut stúdió

Az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) Hörcher Gábor Drifter című alkotása nyerte el a legjobb elsőfilmesnek járó díjat – az elmúlt héten ezt a szalagcímet sokszor olvashattuk, és valamelyest dagad is a mellkasunk, hiszen a film hang-utómunkája a 4CUT post digitalban készült, Rudi bácsi, alias Várhegyi Rudolf füle munkáját dicséri.

 

Amúgy idén a versenybe 15 alkotás kapott meghívást, és ennek, mármint a nominálásnak is nagyon örültünk, hisz az is komoly elismerésnek számít szakmai körökben. Nem mellesleg a filmtervet korábban már több nemzetközi fórumon is díjazták, így a siker nem érte váratlanul az alkotókat, akik közel négy évig forgatták a Roma Rally munkacímen futó doksit.

Itt egy kis kötelezően közzé adandó infó a sajtóanyagból, ami egyébiránt nem is olyan rossz:

“Hörcher Gábor 72 perces filmje egy Bakony-vidéki sváb-roma-magyar gyökerű fiatal fiúról szól, aki elhatározza, hogy rallyversenyző lesz. A film aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről, és sajátos módon mutatja be helyzetüket.

jelenetfoto

A Drifter a KraatsFilm és a német Weydemann Bros. koprodukciójában készült. Producere Iványi Marcell, kreatív producere Pálos György. A filmet Becsey Kristóf és a rendező Hörcher Gábor fényképezte. Az alkotók az amszterdami bemutatón a Filmalap támogatásával vettek részt.”

Hogy mit tud a hang hozzáadni a képhez, ez miként hat a befogadóra, milyen volt a közös munka – arról hamarosan interjú az alkotókkal itt…