Lengyel Balázs rövidfilmje, A répa, amelynek teljes hangutómunkája (Várhegyi Rudolf), VFX-e és fényelése is nálunk, a 4CUT post digital fedélzetén készült, a Friss húson is terítékre kerül. A Médiatanács Huszárik pályázata által támogatott 13 perces alkotásért nem csak mi drukkolunk.

A répa története a mindenki által ismert orosz mese kifacsart változata, műfaji besorolása talán sci-fi, esetleg thriller, mindenesetre szenzációsan üde: „Andrej talál egy óriás méretű répát, de a helyi atomreaktor kutatóinak is szemet szúr az óriászöldség. Andrej bármire képes lenne, hogy végre enni adjon családjának. Bármire!”

Az index étlapjára is felkerült mű alkotói gárdája nem túl népes, de magáért

Ez úgy néz ki, mint egy európai rövidfilm beszél. A forgatókönyvíró és rendező Lengyel Balázs Réder György operatőrrel, Balázs Ádám zeneszerzővel, Kovács Zoltán vágóval és Láng Imola látványtervezővel fűszerezte a stáblistát. Ennek eredménye lehet a tetszetős sajtóvisszhang: ”Szépek a képek, dinamikusak a kameramozgások és nincsen benne dialógus. Trill Zsolt bajsza önmagában is figyelemreméltó, és a végére még egy pompás Stalker-utalás is jutott.” A szereplők zseniális játékáról az origó is elismerően írt: „A répá-ról legszívesebben csak annyit írnék, hogy aki teheti, feltétlenül nézze meg minél hamarabb, mert minden további információ csak csökkenti a hatását. Trill Zsolt ismét bebizonyítja, hogy jelenleg nincs nála nagyszerűbb filmszínész Magyarországon, a férje rögeszméit elvakultan hajszoló feleség szerepében Tóth Orsi brillírozik, a kisgyereknek pedig annyira orosz feje van, hogy az egy csoda. … Az író-rendező Lengyel Balázs gyakorlatilag a semmiből bukkant elő ezzel a döbbenetesen kiforrott munkával, korábban csak annyit tudtam róla, hogy van egy Lajko – Cigány az űrben című terve a Filmalapnál, amiből az idén nyáron le is forgatja az első egész estés filmjét. Eddig különösebben nem izgatott a Lajko, de most A répa után nincs magyar film, amit jobban várnék nála. (Varga Ferenc)”És ha már a Lajkót említjük, úgy tűnik, sikerül a KMH Film producerével, Pusztai Ferenccel megegyezni annak a mozinak is a hang-utómunkálatairól. Várhegyi Rudolf, 4CUT expert hangmérnök munkája rendszerint több mint meggyőző.Friss Hús Nemzetközi Filmfesztivál a Toldi moziban március 30 és április 3 között.