2017 decemberében jelent meg először, a DUNA TV keretein belül a HONFOGLALÓ című televíziós műsor. A játékosok 2002 óta már összecsaphattak a világhálón, hiszen a műsort a híres online stratégiai játék inspirálta.
Az adásfolyam első hete VIP szereplőkkel indult, ahol ismert emberek mérhették össze tudásukat, januártól pedig már a rendszeres hétköznap esték részesévé vált a műsor. A fiataloktól kezdve az idősekig mindenki próbára teheti a taktikai és elméleti tudását egyaránt.

Az online játék kitalálója és fejlesztője, Bihari Attila, valamint a Show & Game, a játék televíziós változatának gyártója, sok éve dolgoznak a televíziós változat adoptálásán.

Ehhez a csapathoz csatlakozott Szentesi Zsol producer, immaron két éve.

„Azzal a kihívással találtak meg a formátum tulajdonosai, hogy segítsek közös nevezőre hozni a műszaki, a produkciós valamint a kreatív elvárásokat. Feladatom egy olyan felvételi technológia és produkciós környezet kifejlesztése volt, ahol kiaknázhatjuk az eredeti játék izgalmát, a vetélkedők izgalmát, illetve a napjaink videójátékai kinálta lehetőségeket.”- összegezte az indulás feladait Szentesi Zsol producer.

honfoglaló

A televiziós műsor naponta az esti műsorsávban jelentkezik a Duna közszolgálati csatornán.

Stáb:

Műsorvezető:                                                  Szente Vajk
Főszerkesztő:                                                 Holló Györgyi
Főrendező:                                                     Koós György
Producerek:                                                    Oláh Károly,  Závodszkí Zoltán
Associate producer:                                        Szentesi Zsol
Műsorötlet és játékfejlesztés:                         Bihari Attila                                      Gyártó:  Show & Game