Keresem a családom! címmel indul november közepén az RTL Klub csatornáján egy új docureality, azaz dokumentumfilmes eszköztárral forgatott valóságos történeteket bemutató televíziós sorozat. „Tragikus sorsok és kalandos életek nyomában a világ körül” szlogennel hirdeti Magyarország legnézettebb csatornája új műsorát. A hazai televíziózás három meghatározó női egyénisége a műsor védjegye: Lilu, azaz Kovalcsik Ildikó műsorvezető, Máté Krisztina producer, és Hadas Krisztina főszerkesztő irányítja a közel 20 fős stábot.

Legutóbb, amikor a 4CUT post digital fedélzetén összefutottam Hadas Krisztával, legalább hatan loholtak utána, hiszen az utómunkák javában tartanak. Egyet garantálhatunk, szem nem marad szárazon, a megható történetek még a mindent megjárt gólemeket is könnyekre fakasztották. „Magyarországon az eltűnt, családjukat elhagyó, évtizedekkel ezelőtt külföldre költöző, vagy örökbe adott embereket nagyon nehéz megtalálni. Számos esetben fel kellett adnunk a kutatást, mert reménytelen volt. Ám sokszor jártunk sikerrel még teljesen reménytelennek tűnő helyzetben is. A sikerünk ilyenkor életeket, sorsokat fordított meg, fordított jobbra.” olvashatjuk a csatorna honlapján.

Sok országban adták már az oknyomozó műsort, többek között Hollandiában, Ausztráliában, Oroszországban, Németországban, de az RTL a minőségre törekszik, a magyar verzióban például nem lesznek megrendezett jelenetek, csak valódi szituációk. Az Origonak adott interjúból kiderül az is, hogy az állandó stáb mellett családfakutató cég és civil szervezetek is részt vesznek a kontinenseken átívelő kutatómunkában. Magyarországon rengeteg család szakadt szét a háborúban, az ötvenes években, a rendszerváltáskor, ezért sok a disszidenstörténet, vagy a rengeteg válás, örökbeadás miatt nagyon sok elhagyott gyerek keresi a szüleit. A hetente jelentkező műsor egy epizódjában két történetet ismerhetünk meg. A két sztori párhuzamos építkezik, amíg eljut a csúcspontig. Már alig várjuk!