Vékes Csaba elsőfilmes rendező Hetedik alabárdos című vígjátékának utómunkálatai megkezdődtek a CEDA és 4CUT post digital közreműködésével. Szentesi Zsol producer kifejezetten reménytelinek ítélte a filmet, ezért is döntött úgy, hogy beszáll a mozi finanszírozásába. „Főként kedvezményekben beszámítható támogatások, valamint a produkcióhoz adott know-how, és az itthon még nem elterjedt ügyfélbarát hozzáállás jelentette a részünkről adott mecenatúrát.” A debreceni Csokonai Színházban forgatott alkotás nyakatekert történet, leginkább szatíra, amelyhez értő közönség kell. Reméljük, azért sok embert be tud majd csábítani a mozikba – nyilatkozott a film társ-producereként is jegyzett Szentesi Zsol.

Gotthárdi Balázs vágó a kezdetektől részt vett a produkció kivitelezésében. A forgatás helyszínén azonnali adatrögzítés és mentés révén igyekeztünk a film hatékony utómunkálatait segíteni. A CEDA vállalat felvételi, a 4CUT Post Digital pedig gyártási kapacitással a kezdetektől támogatta Vékes Csaba és Dudás Balázs vígjátékát. A forgatás és elővágás után készített interjúban több műhelytitkot is elárult a 4CUT expertje.

A CEDA műszaki igazgatója, Daubner Tibor szerint a felvételi szakasz nehezebb volt, mint ami most következik, mert nehézségek árán, de kompromisszumok nélkül sikerült végigvinni a kezdetben tervezett műszaki, technológiai megoldásokat. Nem veszett el egy kockányi nyersanyag sem, az elővágáskor pedig bebizonyosodott, hogy a helyszíni adatrögzítés és azonnali szelektálás, csoportosítás, tag-elés, marker-elés sok munkaórát spórol a vágásnak. Így többet lehet a kreatív alkotói munkára szánni, jóval kevesebb asszisztensi feladatot igényel a vágóasztalon a mozi utómunkája.

A Hetedik alabárdos hang-utómunkája is a mi fedélzetünkön készül majd – árulta el Szentesi Zsol producer – Várhegyi Rudolf hangmérnök lesz ebben a segítségünkre, aki rutinos rókának számít nem csak dokumentumfilmes, hanem játékfilmes körökben is.

A Filmalap támogatásával készülő Hetedik alabárdos című alkotás nagy előnyre tett szert azáltal, hogy a CEDA és a 4CUT beszállt a produkcióba. A felvételtől a vágáson át a hangkeverésig, mindent egy kézben lehet tartani, nem kell egyik stúdióból a másikba utaztatni a jelentős mennyiségű anyagot, adatot, nincsenek konvertálási, kompatibilitási problémák. Természetesen a film bemutatásáról és a fogadtatásáról majd a későbbiekben biztos számot adunk.