A dokumentumfilmes előzsűri Győrffy Szabolcs Kodály generációk című munkáját a 42. Magyar Filmszemle 25 versenybe került filmje közé sorolta.

Meglepődéssel vegyes örömmel fogadtuk a hírt, miszerint a Kodály generációk tovább jutott, azaz versenyben lesz az idei, 42. Magyar Filmszemlén. Nem azért voltunk meglepődve, mert nem ezt reméltük volna, de sok olyan neves rendezőt előztünk meg, akiktől tanultunk, akiket tisztelünk.

Jó érzés benne lenni a legjobb 25-ben. Úgy, hogy tudomásom szerint ez az egyetlen olyan dokumentumfilm a listán, amelyik egyáltalán nem kapott állami támogatást, amelyik két szponzoron kívül más forrásra nem támaszkodhatott.
Mivel egyelőre médiatámogatója nincs a 64 perces mozinak, ezért az újságíró barátok és sajtómunkások számára egy premier előtti vetítést tartunk április 29.-én, pénteken, este 7-től a műteremben. Mondhatni szabad préda, mert semmi nem kötelez vagy kényszerít minket, ha másért nem, ezért megéri független filmesnek lenni.


Persze kiemelkedő díjesőre nem számítunk, de a diák-zsűrinek elképzelhető, hogy megnyeri a tetszését, mert még véletlenül sem a hagyományos, konzervatív dokumentumfilmes stílust képviseli, sokkal inkább provokatív, nyomulós, szituációkra építő, pörgős, de mégis az emberi érzelmekre koncentráló, a szereplők interakcióiból táplálkozó, tiszta képet fest egy korszakról, generációkról, különbségekről, értékrendszerekről és valódi értékekről.