Látó mese, 4cut stúdió

A Városi Jógi hangoskönyv formájában is elérhetővé tette – Janits-Szabó Virág előadásában megszólaló és a 4CUT post digital stúdiójában rögzített – Látó mese című gyermekeknek szóló varázslatos történetét. Várhegyi Rudolf munkájával mindenki elégedett lehet, hiszen már a Városi Jógi facebook oldalán olvashatjuk, hogy hetenként megosztanak a youtube-on részeket, egye-egy kalandot a mosolyra fakasztó, fordulatokban gazdag meséből. A történet egy kislányról, aki nemcsak néz, hanem lát is. Olyan dolgokat, amiket a hétköznapokba beleszürkült emberek már legfeljebb sejtenek: a manók bolondozását a kertben, a fák beszélgetését és táncát, a fal mögött rejtőző mesevilág lakóit.

De mi is a Városi Jógi?! „Mióta csak léteznek zajos városok, léteznek városi jógik is. Hétköznapi emberek nem hétköznapi céllal. Ők azok, akik az igazságot, a megvilágosodást, a szabadságot önmagukban kutatják, akik fontos belső kérdésekre keresik a választ. Nem a lemondást, az elvonultságot, vagy a dogmákat választják. Sokkal inkább a hétköznapok nyüzsgésében élik meg szellemi útkeresésüket.”

Ezeket a filozófiai gondolatokat hitelesen közvetíteni képes társulat olyan projektekben vesz részt, amelyeket mi is támogatunk, akár ezt a gyönyörű mesét, amit csak ajánlani tudok.