Jelenleg két film is készül a 4CUT post digital fedélzetén. Mindkettő rendkívül színvonalas alkotás, de egymáshoz viszonyítva, tulajdonképpen szélsőértékek.

Az egyik egy modern animációs mesefilm-sorozat, amelyet a Médiatanács mecenatúra programja 7 millió Forinttal támogatott.
Az „Esopus fabulái” egyszerre idézi fel a zseniális szerző meséit, illetve a nagyszerű humanista, Pesti Gábriel fordítását.

Az alkotó, Zeke László a „Borzontorz meséi” című munkájával mutatkozott be a filmes közönségnek, amelyet a Debrecen Televízióval készített, de a lelkes olvasókat korában már 7 kötettel is megajándékozta.
Az 5 perces epizódokat Kálloy Molnár Péter meséli el, a hangmérnök természetesen Várhegyi Rudolf volt.
A sorozatot a Magyar Televízió fogja műsorára tűzni.

A másik készülő alkotás egy dokumentumfilm, amelynek finanszírozása közösségi jellegű, és még mindig fogadnak támogatást bárkitől, akinek fontos a társadalmi problémák feltárása, a kordokumentumok igaz átadása.

A „Meleg férfiak, hideg diktatúrák” rendezője Takács Mária egy évtizede készít dokumentumfilmeket. Az „Eltitkolt évek” című díjnyertes alkotása ugyanennek a korszaknak a leszbikus vonalát mutatta be, a pasis változat azonban annyiban mindenképp más lesz, hogy fiatal szereplőkkel játszatja el

az idősebbek történeteit, így helyezve a szituációkat mai környezetbe, hogy a jelennel is párhuzamot vonhasson a néző.
Nem meglepő a film fogadtatása sem, hiszen annak ellenére, hogy még csak az utómunkálatoknál járunk, a netes médiában megjelent írások eléggé megosztóak. előzetes