Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező – …Sejtjeink, Puskás Hungary… – legújabb filmjének díszbemutatóját március 25-én tartották az Uránia Filmszínházban.

A tititá a Snétberger Zenei Tehetség Központba felvételt nyert 18 éves edelényi srác, Anti történetét meséli el, aki 60 (!) fiatal társával együtt kezdte meg tanulmányait 2011-ben.

A felsőörsi intézmény névadója, az 58 éves, Kossuth- és Liszt-díjas Snétberger Ferenc személye példakép a gyerekek számára. Sikeres nemzetközi karrierje azonban kivételes, ezért nem volt célja a filmnek hasonló sorsot találni.

Almási Tamásék a kezdetektől követtek több hallgatót, végül Anti mellett döntöttek. Az ő sorsa azért különösen érdekes, mert nem beszélhetünk klasszikus happy endről.

A tititá utómunkája a 4cut expertjének, Hargittai László vágói erényeit dicséri. A 4 éves alkotói folyamatból a vágásra egy év jutott, de az összeszokott alkotópáros ismét bravúrosat tett le az asztalra. A fényelést pedig Kabán Benedek végezte úgyszintén a 4CUT post digital fényeldéjében.

A premiert követően több magyar mozi is műsorára tűzi a dokumentumfilmet, a hazai forgalmazást követően pedig több külföldi országban is bemutatják.

A tititá című film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre. Forgalmazza az Anjou Lafayette.

 

 

 

Rendező: Almási Tamás

Producer: Almási Tamás, Ugrin Julianna

Operatőr: Kékesi Attila

Vágó: Hargittai László H.S.E.

Dramaturg: Janisch Attila

Hangmérnök: Balázs Gábor