Az Európai Filmakadémia kezdeményezésére minden évben megrendezésre kerül az EFA Fiatal Közönség Díja elnevezésű esemény, melynek díjkiosztó rendezvényén a “meglepetés” programban stúdiónk is érintett volt.

Várhegyi Rudolf az EFA Fiatal Közönség Díjátadóján

Várhegyi Rudolf az EFA Fiatal Közönség Díjátadóján

Várhegyi Rudolf a 4CUT Studió senior hangmérnöke és Beke Tamás élőben mutatta be, hogyan készülnek azok a bizonyos zörej rétegek, melyek összekeveréséből megszületik egy film végleges hangi világa. A közönség szabadon kérdezhetett, és a bemutató kellékeit használva bárki lehetett pár perce zörejművész, kipróbálhatta, hogyan illeszkedik a színpadon rögtönzött lépés, vagy más zaj a vetített képhez!

Erre a fesztiválra, különböző országokból, fiatal közönségnek szánt filmekkel lehet nevezni, ezekből hármat választ ki egy kamaszokból álló zsűri.

Az ifjúsági filmeket, minden résztvevő országban 12-16 év közötti korosztálynak vetítik le, majd szakértővel átbeszélik, és szavaznak melyik alkotás kapja az első helyezést. Berlinből közvetítik a díjátadó ceremóniát, ahol élőben összekapcsolják a különböző helyszíneket.

Magyarországon a Tabán art moziban izgulhatták végig az eseményeket azok, akik itthonról szavaztak, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a filmkészítés iránt.

A 3 döntős film vetítésén túl, minden évben meglepetés programra is sor kerül, itt meghívott szakemberek közreműködésével, a filmgyártás valamelyik szegmensét ismertetik meg a gyerekekkel. Idén a Sound Design, azon belül a zörejezés (foley)  szakma került porondra.

 

Reméljük jövőre is sok érdeklődő lesz, ezen a hangulatos eseményen!

Leave a Reply